Pomladni dnevi v šoli doma

Ko smo začeli s šolo  na daljavo, se zima še ni utegnila prevesiti v pomlad. Čas je hitro minil, vstopamo v tretji mesec drugačnega šolanja, na obzorju pa nam že mežika poletje.

Kot vsi naši šolarji tudi   učenci in učenke  PPVI 1 vztrajamo pri učenju doma.  Nejc in Nika se s svojimi domačimi  zavzeto lotevata novih izzivov in vsak dan sproti  z njihovo pomočjo skrbno opravita naloge. Nejca fotografije, ki jih z mamico vsakodnevno skrbno pošiljata, predstavljajo pri različnih dejavnostih.  Naj naštejemo samo nekatere,  druge so na ogled v foto galeriji. Zelo ga je navdušila zgodbica o medvedku Frideriku – kar naprej bi jo poslušal in gledal! Nejc tudi pridno pomaga na vrtu, posadil je svoj fižolček in ga skrbno zaliva. Rad pomaga pri pometanju in drugih domačih opravilih, zelo dobro mu gre od rok tudi priprava mize za kosilo.  Pomagal je zamesiti testo, ga dobro pregnetel in iz njega oblikoval žemljice. Dišeče, še tople žemljice je velikodušno razdelil med vse domače.

Gnetenje testa in oblikovanje žemljic sta šli zelo dobro od rok tudi Luciji. Zelo ponosna na svoje delo se je fotografirala ob polni košarici dišečih žemljic.  Lucija prav tako rada  opravlja vse šolsko delo.

Niko je svet števil, črk in besed popolnoma očaral in osvojil. Fotografije, ki jih z atijem vsakodnevno pošiljata, jo najpogosteje predstavijo pri delu za njeno mizico. Na njo skrbno položi zvezek in vse potrebščine. Ko odpre zvezek, se začne prava delovna akcija in njen ati poroča, da velikokrat zahteva še dela.  Po delu se  temeljito razgiba na trampolinu, ob žogi in na skiroju. Na gugalnici, ki jo požene zelo visoko, pa  pogleda na svet še z druge perspektive. Na kak vroč pomladni dan  sta z atijem že napolnila bazenček ali pa se je osvežila z vodnim balonom.  Niko je osvojila še ena strast – zelo rada pomaga atiju pri kuhanju, spretna pa je postala pri pripravi svojega zajtrka.

Lili – le kaj bi brez svojega kužka Nodija, kolesa in svojih igrač! Zelo jo zaposlijo. Pa vendarle še kdaj najde čas za pomoč pri domačih opravilih – zelo rada razvrsti in pospravi jedilni pribor pa tudi barva, slika, pleše in  lista slikanice.

Pomladni pozdrav vam pošiljamo vsi iz PPVI 1!

učiteljica, Ksenija Sorčnik

 

 

(Skupno 1.017 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost