V šolskem letu 2018/19 sta v domu 2. vzgojni skupini.

V 1. vzgojno skupino je vključenih 5 učencev, ki obiskujejo program z nižjim izobrazbenim standardom. 2. vzgojna skupina združuje 7 učencev. 2 sta srednješolca (nižje poklicno izobraževanje), 1 učenec je vključen v nižji izobrazbeni standard in 4 v posebni program vzgoje in izobraževanja.

Vztrajno verjamemo, da se lahko z voljo in pogumom daleč pride, čeprav je včasih pot do uspeha na prvi pogled dolga in težavna. A z dobro voljo in vztrajnostjo se da marsikaj rešiti in narediti.

V domu in zunaj njega skupaj preživljamo popoldneve ob različnih dejavnostih. Vsak dan se po svoje »borimo«, da preživimo učne ure, naredimo domače naloge in predelamo učno snov. V prostem času radi likovno ustvarjamo, igramo različne družabne igre, se odpravimo na sprehode, poslušamo glasbo, se družimo, gledamo filme, obiščemo različne prireditve, se ukvarjamo s športom, sodelujemo v interesnih dejavnostih in še bi se našlo. V letošnjem letu bomo velik poudarek namenili gibanju se bomo v tem kontekstu odpravili tudi na daljše pohode.

Biti vzgojitelj, varuh ali javni delavec včasih zahteva že preobrazbo v več poklicev. Nemalokrat se zgodi, da je potrebno biti pedagog, sociolog, psiholog, starš in še kaj v eni osebi. Tisto, kar je bilo včeraj, je danes že zgodovina saj smo vsak dan  postavljeni pred nove naloge in izzive.

Vsak član našega doma po svojih najboljših močeh prispeva k izgradnji mozaika domskega življenja. Lahko vam zagotovimo, da nam v našem domu nikoli ni dolgčas. Štejejo majhna dejanja in upamo, da jih bo v tem šolskem letu veliko. Če pa boste potrkali na naša vrata, nas boste spoznali in začutili utrip domskega življenja. Vabljeni, da se nam pridružite z nasmehom in dobro voljo.

 

 

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)