Obvestilo za starše učencev 9. razreda

Spoštovani starši,

v skladu z Navodili MIZŠ ob ponovnem šolanju otrok 9. razreda v šoli Vas obveščamo, da bodo učenci ponovno začeli obiskovati šolo v ponedeljek, 25. 5. 2020. Šola je obvezna za vse učence, razen za tiste, ki jih je Razširjen strokovni svet za pediatrijo navedel kot izjeme (v priponki). Zdravstvena opravičenost izobraževanja je možna samo z zdravniškim potrdilom izbranega pediatra.

Zaradi preprečevanja širjenja korona virusne okužbe (COVID-19) bodo v šoli veljali posebni protokoli. Pouk smejo obiskovati le zdravi učenci brez znakov akutne okužbe dihal. Učenci pridejo v šolo največ pet minut pred pričetkom pouka (izjema so učenci, ki bodo v šolo prihajali z organiziranim prevozom). Pri vhodu v šolo bodo usmerjeni  v njihovo matično učilnico. V šolskem objektu, razen v matični učilnici, uporabljajo masko ali drugo obliko zaščite ustnega in nosnega predela. Do konca šolskega leta se bo pouk  izvajal zgolj v njihovi matični učilnici.

V učilnicah bodo klopi razporejene tako, da bo upoštevana priporočljiva varnostna razdalja med vsemi učenci (1,5 do 2 m). Učenci bodo imeli ves čas poimensko določeno šolsko klop, za katero bodo sedeli. Vsak razred bo lahko uporabljal točno določene sanitarije. Učenci v tem času ne bodo uporabljali garderob. V šoli bodo v čevljih. Priporočamo, da s seboj prinesejo tudi kakšen kos rezervnega oblačila in pokrivala zaradi zračenja in izvajanja pouka na prostem. Učenci morajo v šolo prvi dan prinesti vse potrebne potrebščine v svoji šolski torbi. Prepovedana je izmenjava potrebščin med učenci, zato poskrbite, da bo otrok imel vse potrebščine v šolski torbi. Učenci v šolo ne smejo prinašati hrane. Priporočamo pa, da imajo s seboj plastenko z vodo.
Malico bodo učenci pojedli v matičnih učilnicah, kosilo pa v jedilnici šole. Na kosilo bodo odhajali po skupinah. Poskrbljeno bo za vse diete. Učenci si bodo redno umivali roke, skrbeli za pravilno higieno kašlja, na voljo bodo imeli ustrezna razkužila.
V ponedeljek, 25. 5. 2020, mora otrok  ob prihodu v šolo s sabo prinesti tudi izpolnjeno izjavo, ki jo najdete v priponki.

S 25. 5. 2020 se za učence 9. razreda odpira tudi Dom šole.
Če imate kakršnokoli vprašanje v zvezi s ponovnim šolanjem vašega otroka v šoli, se lahko obrnete na nas.

 

Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo

(Skupno 155 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost