Noč branja – branje za lepše sanje

Sreda, 13. 12. 2017, je bil dan, ki so ga učenci 1., 2. in 3. razreda ter učenci PP VI 2 težko čakali. Le zakaj?

Ob 16.00 smo se zbrali v šolski knjižnici. Učence in starše je pričakala miza s čajem in keksi, ki so jih spekli učenci. Po sladkanju je sledilo delo. Učenci so ob pomoči staršev in učiteljic s servetno tehniko izdelovali laterne ter dekorativne steklene kozarčke za svečke. Ugotovili smo, da niso ustvarjalni le naši učenci, ampak tudi njihovi starši. Nastali so namreč čudoviti izdelki.

Po delavnici smo se toplo oblekli ter se z našimi novimi laternami odpravili na sprehod po mestu. Ustavili smo se v Knjižnici Josipa Vošnjaka, kjer so učenci izbrali dve pravljici, ki so ju želeli poslušati pred spanjem. Nato nas je pot, osvetljena z laternami, vodila do Doma šole. Lana, Nika, Taja, Alina, Nuša in Vanesa so se namreč odločile, da bodo noč prespale v domu.

V kuhinji je že prijetno dišalo po mlečnem zdrobu s kakavom. Učenke so pojedle večerjo  in poklepetale s prijatelji, ki spijo v domu šole. S polnimi trebuščki so se začele pripravljati na spanje. V učilnici skupine PP VI 2 so jih čakale blazine, na  katere so položile svoje spalne vreče ter zlezle vanje. Branje pravljic Božični angelci in Zimska pesem jih je popeljalo v lepše sanje.

Noč je kar prehitro minila. Po jutranjem urejanju in zajtrku smo se z lepimi spomini odpravili k pouku.

Sedaj pa že odštevamo noči do naslednjega branja za lepše sanje …

 

Tina Medved

Andreja Pogorevc

Darinka Jelić – Bizjak

 

no images were found

(Skupno 331 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost