Učenci 1. in 2. razreda ter učenci PPVI 5 so spoznali živalsko in človeško telo

Učenci 1. in 2. razreda ter učenci PPVI 5 so v ponedeljek, 19. 12. 2022 s pomočjo Olija in njegove prijateljice Bibe spoznali, kako je sestavljeno človeško in živalsko telo.

Oli in Biba sta najprej učence pozdravila in vsi so ju lahko pocartali. Nato so na kratko spoznali vsakdanjo nego psa in kaj rad počne. Olija in Bibo so pokrtačili, jima umili zobe s čisto pravo pasjo zobno pasto, ki je imela okus po mesu. Pobirali so tudi njune kakce – seveda takšne iz plastelina.

Učenci so narisali na prvi plakat obris Olija, na drug plakat pa obris sošolca. Nato je Oli v plaščku prinesel sličice z deli živalskega telesa, na tleh pa so bile sličice z deli človeškega telesa. Vsak je moral natančno poimenovati del živalskega telesa ter poiskati tudi enakovredni del človeškega telesa. Vsak del telesa je nalepil na ustrezno mesto.

Nato je Jana povedala, kako je, če so kužki bolni in učenci so se lahko preizkusili pri oskrbi psa. Povili so mu tačko, mu namazali blazinice in ga cepili.

Na koncu je vsak učenec dobil še diplomo za uspešno sodelovanje na uri. Na diplomi pa je bila seveda Olijeva štampiljka. Zanjo se res splača potruditi.

Ura je bila sproščena in zabavna, učenci so zelo uživali in se veliko naučili. Biba je bila proti koncu ure že malo utrujena, toda izkušeni Oli je z nami zdržal do konca.

Zapisala: Kristina Višaticki

(Skupno 357 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost