Spoštovani starši, skrbniki!

Vlada Republike Slovenije je 17. 1. 2022 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 in Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Obe spremembi sta objavljeni v Uradnem listu RS, št. 8/22 z dne 17. 1. 2022 in sta neposredno povezani z delom v šoli.

Za šolo je pomembno naslednje:

  1. Izjema od napotitve v karanteno so zaposleni v dejavnosti vzgoje in izobraževanja pod pogojem, da v obdobju sedmih dni od visoko tveganega stika vsakodnevno opravijo testiranje s hitrim testom ali testom samotestiranje na delovnem mestu in uporabljajo zaščitno masko tipa FFP2.
  2. Izjema so tudi učenci v šoli, ki so imeli visoko tvegani stik v vzgojno-izobraževalnem zavodu, razen kadar je v posameznem oddelku potrjena okužba pri več kot 30 odstotkih otrok oz. učencev. Ti učenci se morajo v obdobju sedmih dni od visoko tveganega stika vsakodnevno samotestirati v šoli.

Učencem ni potrebno opravljati vsakodnevnega samotestiranja namesto napotitve v karanteno, če:

  1. so preboleli COVID-19 in je od pozitivnega rezultata testa PCR minilo manj kot 45 dni ali pa
  2. so preboleli COVID-19 in bili ustrezno cepljeni ali
  3. predložijo dokazilo o negativnem rezultatu testa HAG, ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa.

S spremembo odloka učencem pripada 20 testov HAG za samotestiranje na mesec.

Oba odloka začneta veljati 19. 1. 2022.

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost