Prvič smo se udeležili Bistriškega teka

17. 4. 2016 smo se prvič udeležili Bistriškega teka. 4 učenci in 5 učiteljev je pokazalo, da skušamo na naši šoli slediti sloganu »zdrav duh v zdravem telesu« in tudi na ta način uresničevati vsebine, ki smo si jih zastavili v razvojnem načrtu šole. Zelo pogumno in uspešno smo se kosali z močnim vetrom, utrujenostjo, žejo pa tudi z drugimi tekmovalci. Najbolj pa s samimi seboj. Tekli smo vsak zase in hkrati skupaj, se spodbujali, bili povezani med seboj in bili hkrati tudi pomemben del širšega socialnega okolja. Dokazali smo, da so naše posebnosti naše prednosti in da z močno voljo lahko premagamo 700, 1300 pa tudi 9000 metrov. In to zelo uspešno – Žiga, npr., je v teku z leto starejšimi sovrstniki na 1300 metrov osvojil odlično 6. mesto!

A teka se prvenstveno nismo udeležili zaradi tekmovanja. Pomembneje se nam je zdelo, da sledimo zdravemu načinu življenja, da se gibljemo, da se nas, Minke, vidi in sliši. In tudi, da na koncu nekaj dobrega pojemo:  po teku nam je prijal hot-dog in  topel golaž, v spomin na tek pa smo prejeli tudi majice.

Ponovno smo naredili nekaj tudi za našo prepoznavnost: modre majice so bile dobro vidne in prihod v cilj na družinskem teku je povedal vse. Z roko v roki, drug ob drugem, z nasmehom, ki nam je narisal ustnice, smo skupaj pritekli v cilj. Sandi je dejal, da je preživel lepo nedeljo. Z njim smo se strinjali najbrž vsi.

Kapo dol: Sandi, Žiga, Tamara, Špela, obe Tini, Andreja, Maja in drugi, ki ste nas bodrili in tekli z nami: Gal, Lara, Jaša, Klavdija.

Počasi se že kujejo načrti za nove tekaške podvige.

»Ekipa Mink«

no images were found

(Skupno 284 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost