Obvestilo za starše

Spoštovani starši in skrbniki!

Zaradi izvajanja pouka na daljavo se lahko pojavljajo tudi določene kršitve z vidika varstva osebnih podatkov, na katere vas moramo opozoriti.

Pomembno je, da smo vsi skupaj ozaveščeni glede varovanja osebnih podatkov, z vso odgovornostjo in spoštovanjem do vseh udeležencev, tako učencev, učiteljev kot staršev oziroma skrbnikov, ki se vključujejo na roditeljske sestanke in druge oblike pogovorov z učitelji na daljavo.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov nas opozarja, da kakršnokoli snemanje pouka na daljavo brez vednosti učitelja in njegovega soglasja, ni dopustno. Hkrati predstavlja prekomerno in posledično nezakonito obdelavo osebnih podatkov.

Zato se je potrebno zavedati, da je za zakonito obdelavo osebnih podatkov potrebna vnaprejšnja privolitev udeleženih posameznikov. V nasprotnem primeru, kadar pride do neupravičenih in nezakonitih posnetkov, je takšno dejanje opredeljeno kot kaznivo (skladno z določili 138. člena kazenskega zakonika Ur. L. RS., št. 50/12), ki se kaznuje po uradni dolžnosti.

Šola kot delodajalec je dolžna zaščititi interese zaposlenih pri opravljanju svojih del in nalog in je zoper kršitelja varstva osebnih podatkov primorana ukrepati.

V želji, da do varnostnih incidentov ne bo prihajalo, vas lepo pozdravljamo in vam želimo vse dobro!

Svetovalna delavka:                                       Ravnateljica:

Maja Seliškar, univ. dipl. psih.                      Klavdija Fridrih Gošnjak, prof. def.

(Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost