Kaj je to dolgčas?

V PPVI 2 se ni še vedno nič spremenilo. Ostajamo doma, se učimo, ustvarjamo, pojemo, se zabavamo, pa še kaj. J

Miha je v času šolanja od doma postal pravi umetnik. Večkrat pošlje kakšno svojo fotografijo kjer ustvarja, riše in piše. Miha je zelo užival tudi v športnem dnevu. Pripravil je sadno malico, se zapeljal s kolesom, naredil gimnastične vaje. Vmes mu je uspelo še posaditi fižolček, ki že pridno raste. V tem času pa je zrasel tudi Miha. Praznoval je že 11. rojstni dan. Sošolci, varuhinja in učiteljica so mu pripravili prav posebno darilo – video čestitko.

Tai je bralec številka 1. V času šolanja na daljavo je opravil že kar nekaj knjig za bralno značko. Bere, posluša, lista knjige, ustvarja, poje, se veliko giblje in pomaga pri domačih opravilih. Njegov športni dan je bil nekaj posebnega, odpravil se je na pohod, s svojo družino. Tai svoje sošolce sicer pogreša, vendar v šoli doma ni sam. Pri pouku z njim sodeluje tudi psiček Majo. Tako se naloge še hitreje in lažje opravijo, Tai pa si prisluži tudi kakšen pasji poljubček.

Da je šola od doma zabavna se strinja tudi naš Niko. Juhuhu, kako je zabavno skakati po trampolinu, se poditi za psičko, se žogati in se gugati. Vmes Niko še kaj zapoje, obnovi znanje iz angleščine, ustvarja, pomaga pri domačih opravilih, piše, barva, reže in razmišlja o tem, kdaj bo znova treba v pravo šolo.

Nika in Taja imata te dni veliko dela. Preizkusili sta se v vlogi manekenke, kjer je bilo potrebno poskusiti različna oblačila in poze. Ob športnem dnevu sta celotno hišo spremenili v ogromen poligon, kjer sta plezali po stolih, skakali in noro uživali. Ob kulturnem dnevu sta si pripravili mega gledališče in se igrali z mravljicami. Huh. Po vsem uživanju je bil čas še za resno delo. Za seboj sta počistili, pospravili, pripravili malico, pisali, brali, šteli, peli in še kaj.

Prav vsi – Miha, Tai, Niko, Nika in Taja pa se strinjajo, da šolo kljub vsemu pogrešajo in si želijo, da bi se kaj kmalu lahko videli.

Učiteljica Nina

 

(Skupno 614 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost