![20240624_114713_800x600 20240624_114713_800x600](https://osminka.si/wp-content/blogs.dir/6281/files/adijosola24/thumbs/thumbs_20240624_114713_800x600.jpg)
![20240624_112608_800x600 20240624_112608_800x600](https://osminka.si/wp-content/blogs.dir/6281/files/adijosola24/thumbs/thumbs_20240624_112608_800x600.jpg)
![20240624_111138_800x600 20240624_111138_800x600](https://osminka.si/wp-content/blogs.dir/6281/files/adijosola24/thumbs/thumbs_20240624_111138_800x600.jpg)
![20240624_110943_800x600 20240624_110943_800x600](https://osminka.si/wp-content/blogs.dir/6281/files/adijosola24/thumbs/thumbs_20240624_110943_800x600.jpg)
Jesen je čas, ko se razveselimo tudi kostanjev. Kostanj je eden od simbolov tega časa. Lahko jih nabiramo v najbližjem gozdu ali obronkih, kar je hkrati tudi enkratna priložnost za telesno rekreacijo. Tudi pri nas se vsako leto razveselimo te sladke dobrote v obliki kostanjevega piknika. Urejanje prostora, rezanje kostanjev, priprava drv, pečenje in še kaj zahtevajo kar nekaj navodil in logistike. Učenci so radi sodelovali, saj so vedeli, da bodo na koncu »nagrajeni«. Mamljiv vonj po pečenem kostanju se je hitro širil po domskem dvorišču in vabil v našo družbo.
Renato De Corti