Ura z Olijem in Thorom v PPVI 1

Učenci PPVI 1 so ves teden nestrpno pričakovali obisk terapevtskega psa Olija. Vsak dan so opravili nalogo, ki jim jo je poslal Oli ter tako označevali dneve do obiska.  V petek, 14.10. 2022 pa je Lili, Laro, Maksa, Maia  in Matica v šolski telovadnici pričakalo veliko presenečenje – ne eden, obiskala sta jih kar dva kužka – naš stari prijatelj svetlodlaki Oli  in Thor.   Veselje je bilo res veliko.  Mai je hitro ugotovil, da je Thor takšne barve kot – čokolada.

Najprej so učenci  spoznali vsakdanjo nego psa in kaj rad počne. Olija so pokrtačili in mu umili zobe s čisto pravo pasjo zobno pasto, ki je imela okus po piščancu.  Pokazal  nam je tudi svoje igračke.  Izvedeli smo,  da sta Oli in  Thor dobra prijatelja.

Potem so sledile naloge za učence. Vsak učenec je najprej na povodcu vodil Olija med stožci, se splazil skozi tunel in povabil Olija, da se splazi tudi on.  Na koncu tunela je vsakega učenca čakala naloga.  Lili je Olija pokrtačila, Maks mu je metal žogice, Matic je v barvne obroče razvrščal vrečke po barvi, Lara je iz črk sestavila ime OLI, Mai pa je iz besed sestavil poved OLI JE NAŠ PRIJATELJ. Vsi učenci so uspešno opravili naloge, kar je z lajanjem potrdil tudi Oli.  Sledilo je še božanje in krtačenje Thora, vsak učenec je Thoru lahko dal tudi priboljšek.

Ob zaključku je Oli  vsem učencem podelil   priznanja za uspešno opravljeno nalogo, ki jih je »podpisal«  s   štampiljko s svojim imenom. Učenci pa so se Oliju in Thoru zahvalili s knjigico, ki so jo ustvarili sami. 

Ura v družbi prikupnih terapevtskih kužkov  je prehitro minila. Učenci so Olija in Thora za slovo še pocrkljali, nato pa smo se poslovili z  željo in obljubo, da se še  srečamo.  Želimo  si več takšnih uric v šolskem letu. 

Učiteljica Ksenija Sorčnik

(Skupno 1.100 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost