V petek, 20. 11. 2015, je bilo prav posebno in svečano jutro, saj smo s tradicionalnim slovenskim zajtrkom obeležili dan slovenske hrane.

Najprej je skupina učencev nastopila z uprizoritvijo pesmi 5 jabolk. Sledila je kratka predstavitev pomena zajtrka za zdravo življenje. Nato pa so bili učenci aktivni, tako da so podrobno spoznavali živila, ki so bila kasneje za zajtrk. Učenci 1. in 2. razreda so ugotavljali, kako zdravo je pitje mleka, učenci 3., 4. in 5. razreda so se pogovarjali o čebelicah in medu, učenci 6. razreda so predstavili kruh, učenci 7., 8. in 9. razreda maslo ter učenci posebnega programa jabolko. Ugotovili so, da so vsa živila zelo zdrava. Po razredih so učenci tudi raziskali, koliko učencev sploh zajtrkuje in ugotovili smo, da le polovica. Izjema so učenci 1. in 2. razreda, kjer zajtrkujejo vsi. Zelo pohvalno!

Sledil je še svečan zajtrk v učilnicah.

[Galerija ni najdena]

Pripravili: Darinka Jelić – Bizjak in Kristina Višaticki

(Skupno 283 obiskov, današnjih obiskov 1)