Zbiralna akcija papirja

Naše vsakodnevno življenje je povezano s papirjem. Obkrožajo nas zvezki, risalni listi, kolaž papir, časopis, reklame, revije, karton…

Večino papirja konča na smetišču, nekaj pa ga s pridnimi rokami predelamo v uporabne predmete.

Čeprav ljudje papir z lahkoto zavržemo, se v šoli še posebej zavedamo, kako dragocen in pomemben je ta najosnovnejši material. 

Ko smo pred davnimi leti pričeli s prvimi organiziranimi zbiralnimi akcijami, smo ob vsakem zavoju od veselja vriskali in skakali. Napolnili smo majhen keson in bili neizmerno ponosni nase in na sovaščane, ki so papir nastavili pred vrata blokovskega naselja.

Z leti so te akcije postale že naš način življenja. Vsi učenci in zaposleni zavihamo rokave in od najdrobnejših ročic, do močnih moških rok s pridom nosimo list za listom, zavoj za zavojem, škatlo za škatlo in polnimo velike kesone. Brez kombija, ki smo ga financirali tudi s pomočjo teh akcij,  le te ne bi bile tako uspešne.

Tudi današnji dan smo preživeli delovno. Po močnem dežju je zjutraj posijalo sonce in odpravili smo se na znane lokacije med bloki. Večji fantje in dekleta so praznili lopo, ki je bila že pošteno napolnjena, z ostalimi otroki  pa smo se brez izjeme, tudi z vozički, lotili pobiranja novih zalog. 

Čeprav smo ga pobrali nekoliko manj kot običajno, smo vsem, ki nam skrbno hranijo papir od ene do druge akcije neizmerno hvaležni, saj s tem denarjem pokrijemo veliko aktivnosti, ki si jih zaposleni  trudimo ponuditi otrokom.

Še posebej danes bi bila dobrodošla pesem Adija Smolarja: »…pa mi je,  prav prišla, rolica papirja…«

Hranite vsako »rolico« do naslednje akcije, saj zagotovo zopet pridemo. 

Silva Potočnik

(Skupno 907 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost