Teden otroka – obisk policista

7. 10. 2020

Javna agencija RS za varnost prometa z različnimi akcijami spodbuja šole, starše in širšo javnost za večjo varnost otrok v prometu. Tudi na naši šoli si z različnimi aktivnostmi prizadevamo slediti tej pobudi. Učenci se na različne načine učijo in spoznavajo pravila vedenja v prometu ter spoznajo kako poskrbeti za svojo varnost.

Prvi in drugi teden v mesecu septembru smo preko panojev in plakatov na šoli in Domu šole učence opozarjali na pomembno vlogo varnosti, ko se kot pešci, kolesarji ali sopotniki vključujejo v promet. Pri urah oddelčne skupnosti smo si ogledali nekaj posnetkov na temo  pravilnega prečkanja ceste, pomembnosti svetlih oblačil ter uporabo odsevnih teles.

V sredo, 7. 10.,  nas je obiskal še policist policijske postaje Slovenska Bistrica. Gospod Knez nam je ponovno predstavil pomen varnosti v prometu, odgovoril na vsa naša vprašanja ter naše učence obdaril z odsevnimi trakovi. Tako smo v mozaik tedna otroka »Odgovor je pogovor« dodali še en pogovor, za katerega upamo, da bo pripomogel k varnosti naših učencev in spodbudil vse nas k upoštevanju rdeče luči na prehodu za pešce.

(Skupno 730 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost