Minkina čarobna dežela Oz

Učitelji in učenci iz OŠ Minke Namestnik Sonje smo še enkrat več dokazali, da znamo in zmoremo premikati meje ustvarjalnosti.

Pod taktirko ge. Metke Šmon smo uprizorili dramatizacijo pravljice Čarovnik iz Oza. Večmesečni trud se je obrestoval in obiskovalci so bili nad videnim navdušeni. Nastopajoči smo na odru z obiskovalci odkrivali skrivnosti in potovali skozi čarobno deželo.

Soočili smo se s čarovnicami, pogumom, srčnostjo, modrostjo in sočustvovanjem. Učenci so na odru pokazali, da lahko vse, kar občudujejo, najdemo tudi v sebi. A za to moramo imeti vztrajnost in voljo. Vsak izmed nas lahko dela vsakodnevne čudeže, ker je svet sestavljen iz majhnih stvari. Ob tem, pa je pomembno, da nismo sebični, ampak mislimo tudi na druge, ker samo skupaj lahko najdemo pravi smisel. Življenje samo nas na tak ali drugačen način spodbudi, da se spravimo na pot, k uresničitvi svojih idealov.

Učenci so zbranim skozi igro dokazali, da se tudi sanje lahko uresničijo, če le imamo pogum. Kot je ob koncu pokazal Čarovnik iz Oza je potrebno verjeti in zaupati vase.

Slabo uro dolga predstava je v marsičem izstopala. Predvsem fascinantni so bili ročno narejeni kostumi in zvočne kulise, ki so obogatile predstavo.

Dolgotrajno delo se je obrestovalo, kar je pokazal tudi velik aplavz ob koncu prireditve. Navzoči so se strinjali, da na naši šoli delamo majhne »čudeže«, saj v svojo prireditev vključimo vse učence, kar naredi samo predstavo barvito, pestro in unikatno.

Renato De Corti

no images were found

(Skupno 425 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost