MEDIMEDO IN DAN ZA ZDRAVJE

V okviru načrtovanih aktivnosti Zdrave šole smo se povezali z Društvom študentov medicine Maribor, za izvedbo projekta Medimedo. Cilj projekta je, da otrok ob pomoči študentov, bodočih zdravnikov, pri zdravljenju svoje plišaste igračke izgubi strah pred zdravniki in zdravstvenimi posegi. Dne, 25.4.2016 se je naša šola spremenila v Bolnišnico Minka Medimedo. V naročju otrok in v šolskih torbicah je v šolo prišla tudi pisana druščina živali: medvedki, kužki in konji. Študenti Nina, Tanaja, Jan in Kristian so imeli veliko dela z zdravljenjem in vpisovanjem diagnoz v zdravstvene izkaznice, ki so jih otroci izdelali sami. Skozi projekcijo svojih težav v plišaste igračke so otroci postajali pogumni asistenti in skrbniki igračk. Še drugi dan so jih prinesli v šolo na kontrolni pregled.

Letošnji svetovni dan zdravja, je bil posvečen osveščanju o sladkorni bolezni zato smo spoznali projekt  Welness, realiziran v PPVI, o zdravem življenjskem slogu z manjšim vnosom sladkorja in rednim pitjem vode.

Učenci višjih razredov, so izvajali eksperimentalno delo, saj so iz prebranih deklaracij pogostih živil in pijač,  iskali količino sladkorja in ga tudi praktično stehtali ter tako nazorno prikazali negativni vpliv na zdravje. Spoznali smo tudi sladkorno rastlino Stevio, ki je zdrav izbor sladkanja.  V zdravstveno-

vzgojnih vsebinah so se učenci naučili kako reči NE drogam in cigaretam. Spoznali so še osnove nudenja prve pomoči sočloveku v nesreči  in klic na številko 112.

Naravoslovni dan je ob spoznavanju življenjskih vsebin vse prehitro minil. Spoznali smo, da si moramo za zdravje prizadevati, z izbiro pravih odločitev, vsak dan, vedno znova in znova…

Metka Doberšek

Vodja tima Zdrave šole

no images were found

(Skupno 367 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost