Gremo v gledališče

Sreda, 15. 4. 2020 je bila namenjena kulturnemu dnevu. Učenci višjih razredov so si doma ogledali lutkovno predstavo ŽABA GRETA. Po predstavi so odgovorili na nekaj vprašanj, potem pa so izdelali svojo žabico. Eni so s pomočjo origami tehnike izdelali poskočno žabo, drugi pa so izbrali lažjo možnost izdelave lutke.

Stella je še zapisala: »Danes pa sem uživala v domačem gledališču, še sestrica je zraven gledala. Zelo je bilo fajn. Nalogo sem pa tudi naredila, na vprašanja sem sama odgovorila. Naredila sem pa še žabice, mamica mi je pomagala tako, da mi je šlo.«

Mlajši učenci so si prostor najprej uredili v mega gledališče, kjer ni manjkalo odej, vzglavnikov, plišastih igrač. V gledališče so prišli tudi bratci in sestrice ter celo hišni ljubljenčki. Učenci so se uredili tako, kot se za gledališče spodobi – oblekica, špangice, pisani obroči v laseh, imeli so celo kravato. Vau! Nato pa so vsi skupaj uživali v predstavi ŠTIRI ČRNE MRAVLJICE. Na koncu je nastalo kar nekaj Mar, Ferdijev, Mirkov in Bib. Vsaka je malo drugačna in prav vsaka tako posebna. Nekatere mravljice so se že igrale na travniku, druge jedle celo sladoled in tretje skakale po stanovanju.

Več utrinkov današnjega dne pa lahko najdete v galeriji.

Učiteljice Nina, Brigita, Metka in Katja

(Skupno 883 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost